Mia har fået mod på livet


”Hvis du fortsætter sådan, får du et dårligt liv.” Sådan lød meldingen fra Nordsjællands Hospital til Mia for bare et år siden. Overvægten havde bidt sig fast, og livet var præget af nul energi og dårligt humør. Der måtte ske noget.

Mia er 17 år og bor på Skolen på Slotsvænget. På bare et år har Mia vundet kampen mod overvægten. Hun har tabt 33 kilo og fortsætter det sunde liv.

”Jeg er så glad for vægttabet. Jeg har fået så meget hjælp på skolen. Min undervisning er tilrettelagt, så jeg kan træne to timer hver dag, og jeg har en fast støtteperson, der hjælper mig med at spise sundt og holde mig til planen,” siger Mia. ­

Livet er blevet lettere for Mia på flere måder: ”Det har givet mig en helt ny selvtillid og selvværdet er også blevet stærkere. Nu er jeg endelig ved at være glad for bare at være mig selv. Jeg har gode venner og styr på skolen,” siger hun.

Mia var bare 13 år, da hun flyttede ind på kostskolen. Et nyt liv ventede. Efter mange år med mobning i skolen og konflikter i hjemmet foreslog hendes daværende socialrådgiver i Solrød Kommune, at Skolen på Slotsvænget kunne være en mulighed.

”Jeg var ret ked af det i starten og ville bare hjem. Men efter en måneds tid faldt jeg godt til og oplevede et nyt fællesskab. Det var været superrart at gå og bo på Slotsvænget. Nu er jeg mere bekymret for at skulle afslutte til sommer. Jeg kommer til at savne alle – både venner og lærere. Det er jo blevet ens andet hjem,” siger Mia.

Udover motion, venner og skole bruger Mia også meget tid med hendes hest, som hun har part på. Den hedder Kula, og hun tager ud til den hver dag. Om onsdagen går hun til Dancefit.

”Der er rimelig meget fart på livet, og jeg er så glad for, at skolen hjælper med at få mit skema til at gå op, samtidig med at der er tid til de ting, der betyder så meget for mig. Før i tiden var jeg nærmest deprimeret og orkede ingenting men nu er livet rigtig godt, og jeg har meget mere energi,” siger Mia og fortsætter ”hvis jeg ikke havde fået hjælp, havde mit liv været helt anderledes i dag – det er ret vildt at tænke på,” siger hun eftertænksomt.

Hvad fremtiden byder på, er endnu usikkert. De første tanker er begyndt at melde sig, men for Mia er det vigtigst med de mere kortsigtede mål. Og lige nu er det at få sin folkeskolens afgangsprøve til sommer.

”Jeg har tænkt lidt på at arbejde med børn. Jeg har prøvet at passe børn flere gange, og det kan jeg rigtig godt lide. Så måske jeg skal blive pædagogmedhjælper. Det må tiden vise. Det bliver lidt vemodigt at sige farvel og samtidig spændende at se, hvad livet bringer efter afgangsprøven og Skolen på Slotsvænget,” afslutter hun.

Skolen på Slotsvænget er en skole for børn med behov for særlig støtte til skole og livet. Der er både dag- og kostelever i alderen 12-17 år. Vi har fokus på skoleglæde, fællesskaber og udvikling i trygge rammer. Med differentieret undervisning, ekstra støtte og tid klarer de fleste folkeskolens afgangseksamen og bliver klar til at komme godt videre i livet.

Seneste blogindlæg

Kontakt

Copyright © 2024 Skolen på Slotsvænget. All Rights Reserved • Persondatapolitik